Posts Tagged ‘inchirieri auto’

Ce trebuie sa stii despre serviciile de tractari auto

vineri, februarie 2nd, 2018

Detinerea unui autoturism personal nu mai este de multa vreme un lux, ci o necesitate. Aceasta investitie aduce multiple beneficii, dar implica si o serie de griji: combustibil, asigurari, piese de schimb etc. O problema pe care niciun conducator auto nu si-o doreste este necesitatea apelarii la serviciile de tractari auto.

Daca nu ati fost nevoiti sa apelati pana acum la o firma de tractari si nu cunoasteti foarte bine domeniul, iata cateva intrebari care pot aparea:

1. Cat costa o tractare auto?

Cand vine vorba despre costurile serviciilor de tractari auto e bine de stiut ca nu exista tarife fixe, pretul final tinand cont de cateva aspecte: greutatea autovehiculului ce urmeaza sa fie tractat, daca tractarea se face in aria acoperita de firma respectiva sau in afara acesteia, tipul de problema pe care o are autovehiculul (o defectiune mecanica/ la sistemul de directie etc). Pretul creste direct proportional cu greutatea, directia sau gravitatea situatiei. (mai mult…)

Rent a car pe timp de iarna

miercuri, ianuarie 31st, 2018

A detine un autoturism personal este in ziua de astazi o necesitate pentru unele persoane. Faptul ca in jurul marilor orase incep sa se dezvolte cartiere rezidentiale si chiar comune care ulterior vor fi fie alipite oraselor, fie vor deveni ,,orase-satelit” implica si faptul ca locuitorii acestor zone au nevoie de aututorisme pentru deplasare. In majoritatea cazurilor, nu exista transport in comun, sau daca exista fie circula prea rar (chiar si la o ora) fie distanta pana la prima statie de autobuz este prea mare (cativa kilometri). Asa ca un autoturism personal este indispensabil. (mai mult…)

Viitorul inchirierilor auto

marți, septembrie 8th, 2015

6c3a5e4c-4e63-481f-8389-30ccc16a2ad9Dezvoltarea economica si tehnologica din anii ce au trecut, parte a globalizarii rapide si-au facut simtite efectele asupra intregii lumi. De la dezvoltarea relatiilor economice interstatale, la cresterea turismului si imbogatirea ofertei turistice, la aparitia de noi tehnologii si rafinarea celor vechi, transformarile au atins fiecare punct al vietii umane si fiecare element al circuitului economic. Desigur, serviciile de inchirieri auto nu puteau face exceptie.

O industrie care a luat nastere in urma cu aproape 100 de ani si care a trecut printr-o continua metamorfoza pana in ziua de azi si care, conform predictiilor specialistilor, va continua sa creasca. La nivel global, se preconizeaza ca piata serviciilor de inchirieri auto va atinge o valoarea aproximativa de 81 miliarde de dolari americani pana in anul 2019. In continuare, pilonii acestei industrii vor fi turismul si relatiile economice globale dar si industrializarea tarilor cu economii emergente si dezvoltarea tarilor aflate in faza incipienta. Cererea masiva din tari ca Brazilia, China, Coreea de Sud, Indonezia, India vor fi o ocazie buna de expansiune pentru furnizorii de servicii de tip rent a car. Constanta, evident, o reprezinta tipurile de autoturisme disponibile, ce se diferentiaza in continuare in masini de clasa mica / economice, masini de clasa medie, masini din segmentul business, limuzine de lux, SUV-uri. (mai mult…)

O vacanta reusita cu ajutorul serviciului rent a car

luni, noiembrie 10th, 2014

Pulse-Automotive-Family-Car-Holiday-TripVacantele sunt o modalitate eficienta de incarcare a bateriilor dupa o perioada incarcata. Indiferent de destinatia aleasa, scopul principal al unei calatorii este relaxarea. Tocmai de aceea toate detaliile trebuie bine puse la puncte inca dinaintea plecarii pentru o vacanta lipsita de griji de care sa te bucuri pe deplin.

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in planificarea unei vacante sunt: transportul, cazarea, masa si activitatile pe care vrei sa le faci. Fiecare aspect in parte este important, iar vacanta ideala presupune sa nu neglijam pe niciunul dintre ele. (mai mult…)

Sfaturi pentru inchirieri auto in Europa

miercuri, mai 14th, 2014

The-European-UnionAi inchiriat o masina in Bucuresti sau poate in Cluj sau oriunde in Romania si acum te gandesti sa inchiriezi un autoturism undeva in Europa, unde probabil iti vei petrece vacanta de vara? Ai facut rezervari pe o insula in Grecia pentru concediul sin luna August, ai gasit cele mai bune preturi posibile la cazare dar nu stii inca care va fi transportul cel mai eficient si cat va costa el?

Ce trebuie sa stiti de la bun inceput este ca, desi poate parea bizar, societatile romanesti de rent-a-car sunt mult mai ingaduitoare cu clientii lor decat firmele/companiile straine. Din aceasta cauza este foarte important sa va informati foarte bine inainte de a pleca in vacanta in strainatate cu o masina inchiriata.

Mai intai de toate s-ar putea sa considerati mai avantajos faptul ca puteti pleca la drum cu o masina inchiriata chiar in Romania. Multe societati de inchirieri auto accepta acest lucru daca veti notifica firma si mai ales daca sunteti un client mai vechi. Avantajul de a inchiria masina din Romania este evident: nu veti avea surprize cu asigurarile, cu eventualele garantii, veti intelege mult mai bine si exact termenii inchirierii, implicit inchirierea va fi pe termen mai lung si aceasta va poate aduce un discount frumusel, etc. . (mai mult…)

Unde mergem de 1 Mai si… cu ce?

marți, aprilie 22nd, 2014

Sudul-litoralului-are-cele-mai-mici-preturi-pentru-minivacanta-de-1-MaiAbia ne revenim din marea sarbatoare a crestinatatii ca deja, multi dintre noi ne facem bagajele catre o alta destinatie foarte asteptata de noi, Romanii: 1 Mai. Cei mai prevazatori si-au facut deja rezervari, la munte sau la mare (mai ales la mare!) sau chiar pe rute care mai de care mai nebanuite.

Hotelierii anunta deja ca pe Litoral camerele de hotel sunt deja inchiriate in proportie de 100%, lucru care nu s-a mai intamplat de cativa ani. Toata aceasta mica isterie cu vacanta de 1 Mai a fost in principal declansata de faptul ca va exista si un 2 Mai liber ceea ce le va da ocazia turistilor sa isi permita sa incerce pentru odihna si distractie chiar destinatii mai indepartate.

Binenteles ca, asa cum stim cu totii, una dintre aceste destinatii, extrem de atractive este  vecina noastra Bulgaria. Mi-am adus aminte cu aceasta ocazie de patania unui prieten de acum un an cand isi pregatise extreme de atent vacanta de 1 Mai, mai ales ca, pentru el, un om de afaceri extrem de ocupat, aceste mici calatorii sunt foarte importante. Dupa ce a pregatit minutios traseul, de la ruta pana la escale, etc.,  si a inchiriat deja un apartament intr-o binecunoscuta statiune, a avut surpriza sa constate ca are o mare problema. (mai mult…)

Nu rata ofertele speciale de rent a car!

marți, martie 4th, 2014

ofertaspecialaMai este destul de multa vreme pana la asteptatele vacante. Mai sunt cateva luni de zile pana cand firmele, companiile romanesti sau multinationale vor incepe sa caute cu infrigurare un loc pentru teambuilding, cazare si transport. Ofertele societatilor de turism sunt inca de pe acum extrem de diversificate, oferte din care este destul de greu de ales, pentru ca nu este usor atat din punct de vedere al obiectivelor urmarite dar si din cauza ca inca mai sunt companii care inca nu stiu pe ce buget se pot baza la vara, la toamna sau de ce nu, in preajma sarbatorilor de iarna.

Asa cum omul gospodar isi face iarna car si vara sanie, la fel si managerii de success prevad anumite actiuni cu cativa pasi inainte, la fel si familiile care si-au facut un bun obicei de a nu rata niciun concediu la timpul sau.

Ofertele speciale ale companiilor de turism nu contin in general si transportul in sau intre statiunile in care sunt alese aceste distinatii de vacanta si, mai ales, biletele cumparate sau contractile incheiate in  aceasta perioada sunt extreme de avantajoase pentru clienti, preturile fiind extreme de mici. (mai mult…)

Recomandari firme de rent a car

marți, decembrie 17th, 2013

laptop-internet-17398156Una dintre solutiile alese de cei mai multi dintre aceia care cauta o masina de inchiriat in Bucuresti este mai putin Internetul, blogurile sau siteurile specializate in inchirieri auto sau pe siteurile care ofera informatii amanuntite privind autoturismele atat din punct de vedere al confortului cat si din punct de vedere a calitatilor tehnice specifice fiecarui model.

In general, conform unei mici anchete printre clientii unei importante firme de inchirieri de rent a car din bucuresti, peste 62 % dintre clientii companiei au ales aceasta firma dupa o recomandare din partea unui client multumit. Recomandarea a avut rolul hotarator in decizia de a folosi serviciile de inchirieri auto ale respectivei companii.

Nu este o surpriza, desigur, numai ca, trebuie sa subliniem ca, in continuare, in Romania, conteaza foarte mult recomandarea directa ca si instrument de marketing, ca argument de vanzare. Firmele de inchirieri auto ar trebui sa se focuseze in promovarea serviciilor lor si pe segmentul de recomandari, cautand solutii de cointeresare a clientilor in acest sens, atat in cercul de prieteni, social media, dar si pe siteurile proprii, unde, asa numitele testimoniale pot genera o imagine mai apropiata de adevar asupra calitatii serviciilor. (mai mult…)

Programul “Rabla”, aceiasi Marie cu alta palarie

joi, iunie 13th, 2013

Programul-RablaCine nu a visat sa isi schimbe masina veche, masina care ii consuma bani, timp si cateodata nervi cu o masina noua, eleganta, cu multiple facilitate? Programul “Rabla” pare de fiecare data solutia pentru un nou inceput dar, tot de fiecare data, se dovedeste a fi un fiasco si inlocuirea autoturismului personal cu unul nou, pentru multi ramane o utopie.

Intr-o tara in care, paradoxal, dupa o jumatate de secol de comunism, proprietatea este preponderenta, unde inchirierea unei masini nu este un obicei iar cei mai multi romani il considera un lux, aceste programe de reciclare si reinnoire a parcului auto au o mare importanta pentru populatie.

Zeci de masini stau la portile REMAT-urilor asteptand cuminti la cozi interminabile pentru un voucher care in acest an are o valoare mai mare, adica 6500 de lei. Ma intreb totusi cati dintre posesorii acestor autovehicule degradate se gandesc cu adevarat sa foloseasca voucherul pentru a achizitiona o masina noua? (mai mult…)

Despre inchirieri masini

duminică, martie 31st, 2013

inchirieri-masiniEste important ca in piata rent a car sa existe diversitatea companiilor, deoarece clientii ar trebui sa aiba posibilitatea de a allege firma care le ofera cele mai bune servicii si masini.

Pe scurt, ca o companie inchirieri autoturisme sa fie cautata trebuie sa creeze valoare pentru client, astfel incat sa existe o implicare serioasa pe toate nivelurile.

In mod explicit, nivelul de implicare al firmei de inchirieri auto sa fie ridicat si sa caute sa mentina o relatie de parteneriat cu clientul respectiv, oferindu-i atat informatiile necesare , cat si consiliere in ceea ce priveste masina care doreste sa o inchirieze. (mai mult…)