Posts Tagged ‘rabla’

Rabla pentru masinile Eco

luni, iulie 20th, 2015

eco-friendly-cars-4aMasinile eco si cele hibrid sunt evolutia fireasca in industria constructoare de masini, care, la momentul actual se bazeaza pe fabricarea unor autovehicule ce au ca si combustibil o resursa naturala si desigur, finita. Asadar, necesitatea unor astfel de inventii, care sa circule cu ajutorul unor resurse naturale regenerabile si infinite a fost pe atat de fireasca cat a fost de necesara pentru evolutia vietii asa cum o stim.

Masinile eco si cele hibrid sunt deja date in folosinta de multi ani si vin in  fel de fel de forme si au performante si caracteristici asemanatoare celor pe combustibil cu un mare avantaj: nu polueaza. Romania a dorit si ea sa se alinieze tarilor dezvoltate si a demarat un program de finantare si de ajutor pentru achizitionarea de masini nepoluante, sau foarte putin poluante, asadar, odata cu tichetul de casare obtinut la casarea unei masini (in valoare de 6500 lei in anul acesta) se ofera si tichete eco ce se pot cumula cu cel de casare al rablei, putand fi folosite pentru a cumpara o masina eco sau hibrid. (mai mult…)

Programul “Rabla”, aceiasi Marie cu alta palarie

joi, iunie 13th, 2013

Programul-RablaCine nu a visat sa isi schimbe masina veche, masina care ii consuma bani, timp si cateodata nervi cu o masina noua, eleganta, cu multiple facilitate? Programul “Rabla” pare de fiecare data solutia pentru un nou inceput dar, tot de fiecare data, se dovedeste a fi un fiasco si inlocuirea autoturismului personal cu unul nou, pentru multi ramane o utopie.

Intr-o tara in care, paradoxal, dupa o jumatate de secol de comunism, proprietatea este preponderenta, unde inchirierea unei masini nu este un obicei iar cei mai multi romani il considera un lux, aceste programe de reciclare si reinnoire a parcului auto au o mare importanta pentru populatie.

Zeci de masini stau la portile REMAT-urilor asteptand cuminti la cozi interminabile pentru un voucher care in acest an are o valoare mai mare, adica 6500 de lei. Ma intreb totusi cati dintre posesorii acestor autovehicule degradate se gandesc cu adevarat sa foloseasca voucherul pentru a achizitiona o masina noua? (mai mult…)