Posts Tagged ‘firme rent a car’

Cum rezista pe piata firmele mari de rent a car

miercuri, februarie 12th, 2014

companii de rent a carFie ca sunt autoturisme din clasele, Mini, Mini Elite sau Economy, fie cu sunt chiar Full Size, Oversize sau masini din clasele Luxury Elite, toate masinile de inchiriat au propria lor istorie, propriul lor success la cllienti, provoaca chiar pasiuni celor obisnuiti sa foloseasca serviciile de rent a car.

Exista chiar si topuri ale masinilor inchiriate, topuri insa care nu tin cont numai de pret si numarul de inchirieri, ci topuri complexe in care parcul auto este tratat ca un tot unitar, in care se iau in calcul frecventa de inchiriere precum si calitatea clientilor care au inchiriat autoturismele. Calitatea se refera in mod special la distante si numarul de zile in care masina a fost inchiriata precum si de eventualele evenimente care au avut loc pe parcursul utilizarii autoturismului precum si faptul daca clientul a fost un client care a revenit, daca a intrat pentru prima data in firma, daca au mai recomadat si alti clienti, etc.

Aceste topuri ale caror criterii de evaluare sunt atat de complexe ii fac pe marii jucatori de pe piata sa isi optimizeze la maximum activitatea. Ceea ce la prima vedere pare a fi foarte usor de evaluat, se pare ca, pentru companiile mari de rent a car are alte valori. (mai mult…)

Despre rent a car, din alte puncte de vedere

duminică, august 25th, 2013

firmeDe cate ori ne vedem in situatia de a fi nevoiti sa plecam la drum si nu avem cu ce, adica masina este in service sau a fost “imprumutata” de unul dintre copii care trebuie sa se duca in Vama Veche cu prietenii si te roaga de doua luni de zile sa il lasi sa care corturile la Stufstock cu masina personala a familiei… . Ce sa faci atunci decat altceva de a apela la o masina de inchiriat?

Masini de inchiriat in Bucuresti de la o vreme se gasesc din ce in ce mai greu in perioada concediilor … asta … ma rog, este valabil pentru firmele serioase de rent a car care sunt cautate de catre cei care cunosc aceasta piata, piata inchirierilor auto.

Marea majoritate a firmelor de rent a car cu traditie au deja de cateva luni inainte rezervat aproape intregul parc auto mai ales in perioadele de varf . Zilele de weekend si minivacantele din ce in ce mai dese in Romania pun presiune pe firmele de inchirieri auto care si-au facut déjà un renume in acest domeniu datorita seriozitatii, profesionalimului angajatilor, calitatilor masinilor din parcul auto precum si datorita ofertelor de inchirieri extreme de avantajoase. (mai mult…)

Despre inchirieri masini

duminică, martie 31st, 2013

inchirieri-masiniEste important ca in piata rent a car sa existe diversitatea companiilor, deoarece clientii ar trebui sa aiba posibilitatea de a allege firma care le ofera cele mai bune servicii si masini.

Pe scurt, ca o companie inchirieri autoturisme sa fie cautata trebuie sa creeze valoare pentru client, astfel incat sa existe o implicare serioasa pe toate nivelurile.

In mod explicit, nivelul de implicare al firmei de inchirieri auto sa fie ridicat si sa caute sa mentina o relatie de parteneriat cu clientul respectiv, oferindu-i atat informatiile necesare , cat si consiliere in ceea ce priveste masina care doreste sa o inchirieze. (mai mult…)

Piata companiilor rent a car

sâmbătă, noiembrie 10th, 2012

Comportamentele companiilor rent a car in relatiile cu concurentii promoveaza in primul rand o concurenta libera, sincera, deschisa si flexibila.

Se evidentiaza astfel ca angajatii nu trebuie nicidecum sa foloseasca informatii care sunt confidentiale si de astfel este exclus sa faca afirmatii false despre strategiile si practicile in dezvoltarea firmelor de inchirieri masini ale concurentilor.
Companiile de rent a car ar trebui sa evite toate formele de aranjamente anti-concurentiale, iar concurenta pe piata de inchirieri masini facandu-se cinstit, preturile fiind corecte, iar serviciile sa fie de calitate. Contactul cu concurentii ce se bazeaza pe existenta vreunei intelegeri ilegale trebuie sa fie evitat cu strictete si sub nici o forma tolerat fiind considerat un comportament inacceptabil. (mai mult…)