Sfaturi pentru inchirieri auto fara batai de cap

Daca ati mai inchiriat cel putin o data o masina, cel mai probabil urmatorul scenariu va este cunoscut: abia ce ati coborat din avion, sunteti obosit si infometat, dar trebuie sa cautati biroul rent a car pentru a inchiria masina de care aveti nevoie. Insa nu mai aveti nici timpul si nici rabdarea necesare, deci sansele sa semnati contractul de inchiriere fara sa acordati importanta detaliilor sunt mari. La fel si in cazul autovehiculului de inchiriat: va veti urca rapid la volan, din dorinta de a iesi din agitatia specifica aeroportului si imprejurimilor.

Insa tocmai aceasta graba ar putea sa duca la neplaceri ulterioare, asa ca ar fi recomandat sa incercati sa bifati cateva aspecte inainte de semna si de a pleca la volanul masinii inchiriate.

Iata cateva sfaturi necesare pentru siguranta dumneavoastra, dar si pentru a evita neplacerile si costurile suplimentare:

1. Inainte sa rezervati o masina de la o agentie rent a car

  • Verificati daca polita dumneavoastra de asigurare auto acopera si inchirierea unei masini
  • In cazul in care este nevoie de o asigurare suplimentara, nu uitati sa faceti acest lucru cand rezervati
  • Cand pregatiti bagajul pentru calatoria pe care urmeaza sa o faceti, luati si o lanterna si un aparat foto (sau va puteti baza pe camera foto a telefonului). Lanterna este pentru situatia in care ridicati masina de inchiriat noaptea, pentru a-i verifica starea, iar camera foto pentru a fotografia eventualele mici daune, astfel incat la returnarea masinii sa nu vi se impute dumneavoastra.

2. Inaintea semnarii contractului de inchiriere

  • Cititi cu atentie contractul si asigurati-va ca ati inteles toate clauzele din acesta
  • Intrebati daca sunt alte costuri decat cele la care va asteptati in momentul rezervarii, evitand situatia in care acestea va sunt facute cunoscute abia la intoarcere
  • Cereti un numar de telefon la care sa puteti apela in caz de nevoie, apoi memorati-l in telefon si notati-l si in agenda, pentru siguranta

3. Inainte de a pleca la volanul masinii inchiriate

  • Verificati intotdeauna starea masinii, asa cum am mai precizat anterior. Pentru a va asigura ca masina este sigura si bine intretinuta.
  • Verificati anvelopele, sa fie umflate si sa nu fie uzate
  • Verificati kilometrajul masinii, pentru ca prea multi kilometri pot fi semn ca masina este uzata
  • O data ce ati urcat in masina, verificati aerul conditionat/incalzirea, radio-ul si tot ce credeti ca ati putea folosi pe parcursul calatoriei.
  • Foarte important: daca inchiriati o marca pe care nu o cunoasteti, incercati sa va familiarizati cu masina (stergatoare, geamuri, oglinzi etc.)

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile de care e de preferat sa tineti cont pentru o experienta rent a car fara probleme.

Tags: , , ,

Leave a Reply