Viitorul inchirierilor auto

6c3a5e4c-4e63-481f-8389-30ccc16a2ad9Dezvoltarea economica si tehnologica din anii ce au trecut, parte a globalizarii rapide si-au facut simtite efectele asupra intregii lumi. De la dezvoltarea relatiilor economice interstatale, la cresterea turismului si imbogatirea ofertei turistice, la aparitia de noi tehnologii si rafinarea celor vechi, transformarile au atins fiecare punct al vietii umane si fiecare element al circuitului economic. Desigur, serviciile de inchirieri auto nu puteau face exceptie.

O industrie care a luat nastere in urma cu aproape 100 de ani si care a trecut printr-o continua metamorfoza pana in ziua de azi si care, conform predictiilor specialistilor, va continua sa creasca. La nivel global, se preconizeaza ca piata serviciilor de inchirieri auto va atinge o valoarea aproximativa de 81 miliarde de dolari americani pana in anul 2019. In continuare, pilonii acestei industrii vor fi turismul si relatiile economice globale dar si industrializarea tarilor cu economii emergente si dezvoltarea tarilor aflate in faza incipienta. Cererea masiva din tari ca Brazilia, China, Coreea de Sud, Indonezia, India vor fi o ocazie buna de expansiune pentru furnizorii de servicii de tip rent a car. Constanta, evident, o reprezinta tipurile de autoturisme disponibile, ce se diferentiaza in continuare in masini de clasa mica / economice, masini de clasa medie, masini din segmentul business, limuzine de lux, SUV-uri.

Din punct de vedere al locatiilor de preluare – predare, segmentul inchirierilor auto avand ca locatie aeroporturile va cunoaste o crestere mai mare tot gratie globalizarii, facilitand astfel conexiunea cu orase mai mici. Totodata, furnizorii acestor servicii vor incheia parteneriate pentru o mai buna dezvoltare si acoperire a clientelei, ceea ce nu e surprinzator avand in vedere ca reusita acestui serviciu sta in fiecare client pe care il pot convinge sa aleaga inchirierea unei masini.

O variabila ce poate favoriza sau din contra, defavoriza industria rent – a – car poate fi dezvoltarea si raspandirea autoturismelor electrice, insa acesta este un element pe care cei vizati cu siguranta il iau deja in calcul si o situatie a carei continuare va fi vazuta la momentul potrivit, insa aceasta industrie s-a aflat intotdeauna sub semnul transformarii, indiferent de zona geografica sau contextul istoric al evolutiei sale.

Tags: , , ,

Leave a Reply