Conditiile necesare inchirierii unui autovehicul

Tot mai multe persoane inchiriaza masini pentru calatorii de afacere sau pentru excursii cu familia. Ca sa nu mai vorbim despre inchirierile pe timpul unei singure zile, cu ocazia diverselor evenimente. Masina nu mai este de multa vreme un lux, ci si-a dovedit necesitatea in nenumarate situatii.

Pentru a va bucura pe deplin de experienta unei colaborari cu o firma de inchirieri auto este recomandat sa va informati inaintea incheierii contractului de inchiriere. Fie ca alegeti sa rezervati online, fie ca faceti acest lucru telefonic, cititi cu atentie termenii si conditiile, pentru a evita neplacerile ulterioare. Lista termenilor trebuie sa fie prezenta atat pe pagina web a firmei de inchirieri, pentru o consultare prealabila, cat si pe contractul de inchiriere.

Iata cateva aspecte pe care ar fi bine sa le cunoasteti despre conditiile necesare inchirierii unu vehicul,  inainte de a alege sa apelati la o firma de inchirieri auto:

In primul rand, pentru a putea inchiria un autoturism de la oricare firma de profil din tara noastra, conducatorul trebuie sa aiba minim 18 ani si sa detina un permis auto eliberat in Romania sau in oricare alt stat din Uniunea Europeana. Daca persoana care doreste sa inchirieze o masina nu detine un permis eliberat in UE este necesara prezentarea, pe langa permisul din tara de provenienta si a unui permis international.

Insa exista anumite grupe auto pentru care aceste conditii anterior mentionate nu sunt suficiente, astfel ca lor li se adauga si altele, dintre care mentionam cateva: soferul trebuie sa aiba minim 21 sau chiar 25 de ani si sa detina permisul de minim 1 an. Bineinteles, aceste conditii se aplica si unui conducator suplimentar mentionat in contractul de inchiriere.

In cazul in care permisul este detinut de cel putin un an, dar conducatorul fie are mai putin de 21 de ani, fie o varsta inaintata, inchirierea se poate face in conditii de achitare a unor taxe suplimentare care trebuie cunoscute. Acest aspect nu trebuie neglijat, deoarece costurile sunt de cativa euro sau chiar cateva zeci pe fiecare zi de inchiriere, deci costul total poate creste semnificativ.

Inchirerea unui vehicul se face in anumite conditii stipulate de fiecare firma rent a car, deci nu neglijati termenii si conditiile inainte de incheia contractul de inchiriere. Evitati astfel orice neplacere si bucurati-va de experienta inchirierii.

Tags: , , , ,

Leave a Reply