Archive for the ‘Articole rent a car’ Category

Sfaturi pentru inchirieri auto fara batai de cap

duminică, septembrie 9th, 2018

Daca ati mai inchiriat cel putin o data o masina, cel mai probabil urmatorul scenariu va este cunoscut: abia ce ati coborat din avion, sunteti obosit si infometat, dar trebuie sa cautati biroul rent a car pentru a inchiria masina de care aveti nevoie. Insa nu mai aveti nici timpul si nici rabdarea necesare, deci sansele sa semnati contractul de inchiriere fara sa acordati importanta detaliilor sunt mari. La fel si in cazul autovehiculului de inchiriat: va veti urca rapid la volan, din dorinta de a iesi din agitatia specifica aeroportului si imprejurimilor.

Insa tocmai aceasta graba ar putea sa duca la neplaceri ulterioare, asa ca ar fi recomandat sa incercati sa bifati cateva aspecte inainte de semna si de a pleca la volanul masinii inchiriate. (mai mult…)

Conditiile necesare inchirierii unui autovehicul

marți, februarie 6th, 2018

Tot mai multe persoane inchiriaza masini pentru calatorii de afacere sau pentru excursii cu familia. Ca sa nu mai vorbim despre inchirierile pe timpul unei singure zile, cu ocazia diverselor evenimente. Masina nu mai este de multa vreme un lux, ci si-a dovedit necesitatea in nenumarate situatii.

Pentru a va bucura pe deplin de experienta unei colaborari cu o firma de inchirieri auto este recomandat sa va informati inaintea incheierii contractului de inchiriere. Fie ca alegeti sa rezervati online, fie ca faceti acest lucru telefonic, cititi cu atentie termenii si conditiile, pentru a evita neplacerile ulterioare. Lista termenilor trebuie sa fie prezenta atat pe pagina web a firmei de inchirieri, pentru o consultare prealabila, cat si pe contractul de inchiriere.

(mai mult…)

Ce trebuie sa stii despre serviciile de tractari auto

vineri, februarie 2nd, 2018

Detinerea unui autoturism personal nu mai este de multa vreme un lux, ci o necesitate. Aceasta investitie aduce multiple beneficii, dar implica si o serie de griji: combustibil, asigurari, piese de schimb etc. O problema pe care niciun conducator auto nu si-o doreste este necesitatea apelarii la serviciile de tractari auto.

Daca nu ati fost nevoiti sa apelati pana acum la o firma de tractari si nu cunoasteti foarte bine domeniul, iata cateva intrebari care pot aparea:

1. Cat costa o tractare auto?

Cand vine vorba despre costurile serviciilor de tractari auto e bine de stiut ca nu exista tarife fixe, pretul final tinand cont de cateva aspecte: greutatea autovehiculului ce urmeaza sa fie tractat, daca tractarea se face in aria acoperita de firma respectiva sau in afara acesteia, tipul de problema pe care o are autovehiculul (o defectiune mecanica/ la sistemul de directie etc). Pretul creste direct proportional cu greutatea, directia sau gravitatea situatiei. (mai mult…)

Rent a car pe timp de iarna

miercuri, ianuarie 31st, 2018

A detine un autoturism personal este in ziua de astazi o necesitate pentru unele persoane. Faptul ca in jurul marilor orase incep sa se dezvolte cartiere rezidentiale si chiar comune care ulterior vor fi fie alipite oraselor, fie vor deveni ,,orase-satelit” implica si faptul ca locuitorii acestor zone au nevoie de aututorisme pentru deplasare. In majoritatea cazurilor, nu exista transport in comun, sau daca exista fie circula prea rar (chiar si la o ora) fie distanta pana la prima statie de autobuz este prea mare (cativa kilometri). Asa ca un autoturism personal este indispensabil. (mai mult…)

Ce poate face diferenta in businessul de rent-a-car?

miercuri, iulie 19th, 2017
Business rent a car

Business rent a car

Axarea pe nevoile si profilul clientului este una dintre sarcinile primordiale ale companiilor de inchirieri masini. Asta desi de multe ori sloganul „clientul nostru, stapanul nostru” se dovedeste a fi demonetizat daca incercam sa-l raportam la practica de business.

Furnizorii de servicii rent-a-car au insa o mare responsabilitate pentru siguranta calatorilor si a tuturor participantilor la trafic. (mai mult…)

Rent a car la nevoie

marți, aprilie 18th, 2017
Masina de inchiriat la nevoie

Masina de inchiriat la nevoie

Cu toate ca detinerea unui autoturism personal este o necesitate, sunt si unele cazuri in care detinerea acestuia nu este posibila, fie din motive financiare, fie de exemplu ca nu ar exista un loc de parcare. Stim cu totii ca in marile orase ale Romaniei, locurile de parcare sunt extrem de putine, raportat la numarul de masini inmatriculate, astfel ca de cele mai multe ori, proprietarii trebuie sa isi parcheze masinile si la cateva strazi distanta, ceea ce nu este tocmai in regula, mai ales daca sunt bagaje de carat sau altele.

Asa ca, de multe ori, unele persoane renunta la a mai cumpara o masina si se multumesc cu taxiuri sau apeleaza la prieteni ori rude ori de cate ori au nevoie pentru a merge intr-un anumit loc sau cand au bagaje multe. Insa, din fericire, exista o solutie eficienta si care nu este nici foarte costisitoare: serviciile de inchirieri masini. (mai mult…)

Criterii in alegerea masinii de inchiriat potrivite

joi, martie 2nd, 2017

Decizia inchirierii unei masini nu este una usoara, cum ar putea parea la o prima vedere. S-ar putea spune ca e o decizie mult mai usoara decat cea a achizitionarii uneia, insa este clar ca lucrurile nu stau deloc asa. In definitiv, indiferent daca vrem sa cumparam sau sa inchiriem, asteptarile de la un autoturism sunt similare.

Pornind de la asteptari este importanta stabilirea unor criterii clare pe baza carora alegerea masinii sa fie corecta. De aceea este important ca inainte de a apela la o firma de inchirieri auto clientul sa stie exact pentru ce ii trebuie masina si ce asteptari are de la aceasta. Astfel, reprezentantul firmei poate veni cu sugestii care sa faciliteze alegerea masinii potrivite nevoilor clientului. (mai mult…)

SUV 4×4 pentru Transfăgărăşan

miercuri, octombrie 5th, 2016

transfagarasan Dacă nu aveţi o maşină suficient de puternică pentru un drum destul de dificil, de 4 ore fără opriri, cu pante, rampe, viraje dificile, tuneluri şi peisaje excepţionale, atunci închiriaţi un SUV 4×4 şi faceţi măcar o dată în viaţă o călătorie cu maşina pe Transfăgărăşan.

O maşină mică, de oraş, cu o capacitate redusă a motorului, de 1200 cm3 – 1600 cm3, va reuşi să vă ducă la destinaţie, dar va aborda cu dificultate rampele în curbă, de lungime mare şi virajele strânse cu pericol de derapaj, mai ales dacă nu are tracţiune integrală, 4×4.

Transfăgărăşan (DN 7C) începe în comuna Bascov (jud. Argeş) şi ajunge în comuna Cârțișoara (jud. Sibiu), traversând Munţii Făgăraş pe o distanţă de 151km. Parcurgerea traseului durează aproximativ 4 ore, fără opriri. (mai mult…)

Cum se vede viitorul industriei auto

sâmbătă, iulie 23rd, 2016

fake-exhaustNu doar domeniul IT inoveaza constant si vine cu noi si noi imbunatatiri la nivel de software si hardware de care utilizatorii sa se poate folosi in activitatile de zi cu zi. Nu doar smartphoneurile sau laptopurile uimesc prin puterea de procesare, autonomie, grad de securitate si asa mai departe, ci in ultimul timp industria auto da semne din ce in ce mai multe ca se modernizeaza, incercand timid sa-si revina de pe urma problemelor emisiilor necorespunzatoare. Iar modernizarea si evolutia, indiferent de domeniu, se simte cel mai bine atunci cand ajunge spre a fi folosita in mainile utilizatorilor de rand.

Insa odata cu noile aparitii tehnologice, vechile “noutati” devine mai ieftine, astfel ca generatia anterioara de inovatii si imbunatatiri apar pe si mai multe din modelele de volum. Insa aceste generatii anterioare nu sunt neaparat depasite fizic, ci doar relativ moral, astfel ca inca reprezinta aditii binevenite la orice autoturism ce se doreste a se adresa si capta atentia maselor. (mai mult…)

Cum alegi firma de rent a car potrivita?

luni, aprilie 11th, 2016

rent a car 2Motivele pentru care apelam la serviciile unei firme de inchirieri auto nu sunt deloc putine. Indiferent care ar fi acestea un lucru e sigur: domeniul serviciilor rent a car a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare impresionanta care se reflecta in existenta pe piata a unui numar foarte mare de firme de inchirieri. Pe de-o parte acest lucru inseamna ca potentialii clienti au de unde alege, pe de alta parte tocmai aceasta oferta generoasa poate ingreuna decizia asupra serviciilor unei firme. In acest context se iveste o intrebare pertinenta: cum alegem cea mai potrivita firma rent a car pentru nevoile noastre?

Exista o serie de criterii care definesc o firma serioasa, care ofera servicii de calitate. Important este sa cunoasteti aceste criterii si alegerea firmei potrivite se va dovedi mult mai usoara. (mai mult…)