Despre rent a car, din alte puncte de vedere

firmeDe cate ori ne vedem in situatia de a fi nevoiti sa plecam la drum si nu avem cu ce, adica masina este in service sau a fost “imprumutata” de unul dintre copii care trebuie sa se duca in Vama Veche cu prietenii si te roaga de doua luni de zile sa il lasi sa care corturile la Stufstock cu masina personala a familiei… . Ce sa faci atunci decat altceva de a apela la o masina de inchiriat?

Masini de inchiriat in Bucuresti de la o vreme se gasesc din ce in ce mai greu in perioada concediilor … asta … ma rog, este valabil pentru firmele serioase de rent a car care sunt cautate de catre cei care cunosc aceasta piata, piata inchirierilor auto.

Marea majoritate a firmelor de rent a car cu traditie au deja de cateva luni inainte rezervat aproape intregul parc auto mai ales in perioadele de varf . Zilele de weekend si minivacantele din ce in ce mai dese in Romania pun presiune pe firmele de inchirieri auto care si-au facut déjà un renume in acest domeniu datorita seriozitatii, profesionalimului angajatilor, calitatilor masinilor din parcul auto precum si datorita ofertelor de inchirieri extreme de avantajoase.

Companiile romanesti de rent a car au inceput sa isi fidelizeze clientii cu oferte care mai de care mai tentante, fapt demonstrat si de cererea din ce in ce mai mare, atat in domeniul inchirierilor de masini fara sofer dar si in cel al inchirierilor cu sofer.

Sa nu intelegem insa ca, in rent-a-car viata companiilor este foarte roza. Acestea se lupta la randul lor cu criza economica, cu lipsa de clienti permanenti, asa cum erau odata persoanele juridice care inchiriau parcuri intregi auto atunci cand nu apelau la serviciile de leasing. In perioada verii exista intradevar un mic boom dar care se adreseaza in special pentru aceste weekenduri si concedii. Cheltuielile de intretinere, cheltuielile logistice, cheltuielile cu spatiile inchiriate, etc, fac ca si afacerile de inchirieri auto sa aiba de suferit, managerii acestora trebuind sa faca tot felul de artificii pentru a rezista pe o piata saraca si fara perspective.

Pe de alta parte, statul nu incurajeaza activitatea de rent a car care este dealtfel o afacere care poate aduce atat venituri importante la buget cat si prin faptul ca poate fi considerata o activitate ecologica deoarece masinile firmelor de rent-a-car sunt in general masini mult mai bine intretinute de catre aceste firme, polueaza mai putin, si, in general, sunt si masini care au un consum redus de combustibil.

Din contra, autoritatile, de multe ori se arata deranjate de activitatea firmelor de inchirieri auto mai ales in zona aeroporturilor si cauta cu orice pret sa le gaseasca nod in papura pentru a proteja probabil marile firme de taximetre sau alte interese obscure care nu isi au locul intr-o societate civilizata.

Tags: , , ,

Leave a Reply