Posts Tagged ‘masini’

Ce poate face diferenta in businessul de rent-a-car?

miercuri, iulie 19th, 2017
Business rent a car

Business rent a car

Axarea pe nevoile si profilul clientului este una dintre sarcinile primordiale ale companiilor de inchirieri masini. Asta desi de multe ori sloganul „clientul nostru, stapanul nostru” se dovedeste a fi demonetizat daca incercam sa-l raportam la practica de business.

Furnizorii de servicii rent-a-car au insa o mare responsabilitate pentru siguranta calatorilor si a tuturor participantilor la trafic. (mai mult…)

Criterii in alegerea masinii de inchiriat potrivite

joi, martie 2nd, 2017

Decizia inchirierii unei masini nu este una usoara, cum ar putea parea la o prima vedere. S-ar putea spune ca e o decizie mult mai usoara decat cea a achizitionarii uneia, insa este clar ca lucrurile nu stau deloc asa. In definitiv, indiferent daca vrem sa cumparam sau sa inchiriem, asteptarile de la un autoturism sunt similare.

Pornind de la asteptari este importanta stabilirea unor criterii clare pe baza carora alegerea masinii sa fie corecta. De aceea este important ca inainte de a apela la o firma de inchirieri auto clientul sa stie exact pentru ce ii trebuie masina si ce asteptari are de la aceasta. Astfel, reprezentantul firmei poate veni cu sugestii care sa faciliteze alegerea masinii potrivite nevoilor clientului. (mai mult…)

Amenzi mai mari odata cu noul Cod Rutier

luni, mai 18th, 2015

875249Hotararea Guvernului nr. 11/2015 – publicata in Monitorul Oficial in 15 ianuarie 2015- pentru modificarile si completarile Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice prevede amenzi mai mari pentru conducatorii auto. Modificarile aduse au intrat in vigoare in luna februarie a acestui an, desi acestea fusesera propuse de catre Directia Rutiera inca din toamna 2014.

Cei mai multi dintre conducatorii auto vor fi cu siguranta interesati de modificarile aduse in ceea ce priveste sanctiunile contraventionale, fie ca este vorba despre conditiile de acordare, fie de valorile acestora. Noua hotarare aduce sanctiuni contraventionale si pentru biciclisti, nu doar pentru conducatorii auto. (mai mult…)

SUA vrea ca maşinile să fie dotate obligatoriu cu camere video pentru marşarier din 2015

miercuri, iulie 3rd, 2013

camere video pentru marsarierÎn SUA se doreşte echiparea obligatorie a tuturor maşinilor noi cu camere video pentru marşarier începând cu 2015, în condiţiile în care măsura a fost discutată încă din 2008. Departamentul Transporturilor din SUA vroia ca maşinile realizate după jumătatea anului 2013 să fie modificate în acest sens, astfel încât în 2014 să existe deja cameră video pentru marşarier la toate maşinile noi.

Aplicarea unei astfel de măsuri se impune în urma unor statistici îngrijorătoare din SUA, conform cărora sunt înregistrate anual 292 de decese cauzate de accidente în care sunt implicate maşini care au mers cu spatele. (mai mult…)

Rent a car: ce alegi?

sâmbătă, martie 16th, 2013

rent a carDaca te gandesti sa pleci intr-o calatorie de placere sau de afaceri si nu ai idee care poate sa fie cea mai buna solutie de transport? Trebuie sa stii in acest caz ca inchirierea unei masini iti va da maximum de flexibilitate ca sa nu mai vorbim ca in unele tari ale lumii este singura posibilitate de a calatori.

Cu toate ca sistemul de rent a car are o valoare recunoscuta si devine din ce in ca mai popular, trebuie insa sa recunoastem ca alegerea unei masini sau a companiei de rent a car nu este un lucru usor. Lipsa de informare si in acest domeniu ca in multe altele poate duce la complicatii in momentul in care va decideti sa inchiriati o masina. Alegerea solutiei optime poate insemna o bataie de cap suplimentara dar odata ce ai ales corect calatoria poate sa inceapa.

Cel mai important lucru probabil in prospectarea pe care o veti face inainte de a apela la serviciile unei companii de inchirieri auto este aceea de a alege ce tip de masina va doriti. (mai mult…)