Cum se vede viitorul industriei auto

fake-exhaustNu doar domeniul IT inoveaza constant si vine cu noi si noi imbunatatiri la nivel de software si hardware de care utilizatorii sa se poate folosi in activitatile de zi cu zi. Nu doar smartphoneurile sau laptopurile uimesc prin puterea de procesare, autonomie, grad de securitate si asa mai departe, ci in ultimul timp industria auto da semne din ce in ce mai multe ca se modernizeaza, incercand timid sa-si revina de pe urma problemelor emisiilor necorespunzatoare. Iar modernizarea si evolutia, indiferent de domeniu, se simte cel mai bine atunci cand ajunge spre a fi folosita in mainile utilizatorilor de rand.

Insa odata cu noile aparitii tehnologice, vechile “noutati” devine mai ieftine, astfel ca generatia anterioara de inovatii si imbunatatiri apar pe si mai multe din modelele de volum. Insa aceste generatii anterioare nu sunt neaparat depasite fizic, ci doar relativ moral, astfel ca inca reprezinta aditii binevenite la orice autoturism ce se doreste a se adresa si capta atentia maselor.

In ce priveste domeniul auto, evolutia isi face simtita prezenta atat in ce priveste performantele motoarelor auto, prin consumuri reduse si eficienta sporita, dar si prin noile tehnologii ce si-au facut loc in randul sistemelor de siguranta si imbunatatirile la nivel de design. Dotari precum senzori de parcare si tehnologia de parcare automata, faruri cu xenon, sisteme de tip start-stop si sisteme de detectare si preventie a accidentelor sunt din ce in ce mai prezente pe masini de serie, incepand cu clasa mica si pana la masinile de talie mai mare.

Insa ce alte tehnologii vor veni in curand de pe masinile de lux pe cele de serie? Multi asteapta o izolare fonica cat mai aproape de perfectiune, mai aproape acum cu noile materiale constructive, dar si datorita reglajelor ce vor fi facute motoarelor auto. Se preconizeaza si extinderea vizibilitatii auto frontale, usor de realizat cu ajutorul unei camere rotative si a senzorilor aferenti, o varianta mult imbunatatita a actualei idei si tehnologii de parcare automata si detectie a imprejurimilor. Astfel ca nu va mai trece mult pana vom parca masinile cu ajutorul smartphoneului, sau acestea se vor conduce cu adevarat singure, intr-un viitor auto ce suna formidabil.

Tags: , , ,

Leave a Reply