Criterii in alegerea masinii de inchiriat potrivite

Decizia inchirierii unei masini nu este una usoara, cum ar putea parea la o prima vedere. S-ar putea spune ca e o decizie mult mai usoara decat cea a achizitionarii uneia, insa este clar ca lucrurile nu stau deloc asa. In definitiv, indiferent daca vrem sa cumparam sau sa inchiriem, asteptarile de la un autoturism sunt similare.

Pornind de la asteptari este importanta stabilirea unor criterii clare pe baza carora alegerea masinii sa fie corecta. De aceea este important ca inainte de a apela la o firma de inchirieri auto clientul sa stie exact pentru ce ii trebuie masina si ce asteptari are de la aceasta. Astfel, reprezentantul firmei poate veni cu sugestii care sa faciliteze alegerea masinii potrivite nevoilor clientului.

Calatorii pe distante lungi sau in oras?

Primul pas in alegerea masinii il constituie stabilirea traseului. Daca urmeaza sa calatoriti in oras, preferabil ar fi sa optati pentru o masina mica, cu care sa va strecurati usor. Iar cutia automata ar fi de asemenea o buna optiune.

In schimb, daca ceea ce va doriti este o excursie pe distante mai lungi, masina pe care o alegeti ar trebui sa fie una cu 6 viteze, astfel incat sa va bucurati de maximum de confort. Luati in calcul si varianta in care vreti sa calatoriti cu rulota, situatie in care veti avea nevoie de o masina puternica, evident.

Benzina sau motorina?

Pe distante mai lungi costul carburantului devine important. De aceea un alt criteriu in alegerea masinii de inchiriat il reprezinta motorizarea: benzina sau diesel. Fiecare dintre ele prezinta avantaje si dezavantaje pe care ar fi de preferat sa le cantariti bine inainte de a lua o decizie. Din fericire, oferta rent a car este variata si raspunde unei palete largi de nevoi si preferinte.

De cat spatiu este nevoie?

In functie de tipul de calatorie si nevoile de spatiu sunt diferite. Spre exemplu, pentru o calatorie individuala, in interes de serviciu, spatiul necesitat nu este unul mare. Lucrurile se schimba atunci cand masina este inchiriata pentru o vacanta cu familia. De la un spatiu interior mai mare, la un portbagaj generos si mai multe usi, nevoile sunt evidente.
Daca urmeaza sa inchiriati o masina este important sa va ganditi la aceste aspecte si decizia va fi mai usoara.

Tags: , ,

Leave a Reply