Idei originale – cadou un weeknd cu o masina de inchiriat

cadou masina de inchiriatUna dintre ideile originale care s-au nascut de curand in urma anilor de criza economica a fost, da, si aceasta, a unui cadou original, adica o plimbare de placere cu o masina “mai de soi”. Multe familii au pierdut in urma severei recesiuni, case si masini cumparate in rate sau depuse ca si gaj pentru alte imprumuturi sau pur si simplu aceste bunuri le-au fost executate silit pentru diverse datorii.

Ca o picanterie, o celebra firma producatoare de usi de garaj a avut o campanie publicitara in care vindeau usi de garaj “impotriva executorilor” si ca slogan au folosit expresia “masina ramane in garajul tau!” Reclama nu a “tinut” prea mult deoarece firma din Oregon, producatoare de usi de garaj blindate a cazut si ea prada, la randul ei, crizei economice.

Deci, revenind la aceasta ideie de a face cadou persoanei iubite o plimbare de weekend cu o limuzina inchiriata, se pare ca, aceasta este pe cale in anumite state americane sa devina un obicei, asa cum sunt picnicurile in familie sau Ziua mamei, Haloweenul, sau iua Recunostintei.

Poate parea ciudat pentru noi europenii care apelam la o companie de rent-a-car doar din ratiuni economice, de afaceri, si pana sa ne creem un obicei din asta am incercat varianta parcurilor auto, a masinilor personale folosite in interes de serviciu sau orice alta solutie care sa implice proprietatea. Multe tari europene, foste apartinatoare fostului bloc comunist, dar si tari cu traditie democratice sufera de acest sindrom al proprietatii. Probabil si din aceasta cauza, sa inchiriezi un apartament, o casa sau chiar o masina, in aceste tari este o adevarata “aventura” financiara, pentru ca propietarii acestora percep in general chirii exorbitante. Sa nu uitam ca nu mai departe de acum cativa ani, sa inchiriezi in Bucuresti, la periferie, o garsoniera era mai scump decat un spatiu de 200 de metri patrati in buricul targului la New York!

Dar sa revenim la autoturismele noastre de inchiriat! Companiile de inchirieri auto au remarcat imediat acest trend al celor care nu mai au masini personale sau au masini uzate, fara prea multe facilitate si care isi fac un cadou apeland la serviciile firmelor de rent a car pentru a oferi familiei sau apropiatilor calatorii scurte dar placute cu un grad de confort sporit asa cum iti poate oferi o masina inchiriata dintr-o gama de varf al unui anumit producator.

Firmele de inchirieri auto au reactionat rapid si, in acest moment exista oferte speciale pentru familii, pentru iubiti, atata timp cat clientii dovedesc cu acte sau cu martori credibili  ca inchiriaza masina sau microbuzul pentru un eveniment special cum ar fi ziua de nastere sau aniversarea zilei de casatorie, de logodna, etc.

Tags: , , ,

Leave a Reply