Rent a car si criza economica

rent-a-car-criza-economicaTe-ai hotarat sa pleci in vacanta sau ai de facut un drum in interes de afaceri si masina familiei este la sotia/sotul sau la fata/baiatul tau care nu se poate lipsi de ea tocmai in aceasta saptamana? Binenteles ca vei opta sa faci aceasta deplasare cu trenul… sau nu!

Rent a car este probabil una dintre cele mai practice inventii americane in functie de servicii, inventie dusa pana la perferctiune in ultimii ani. Probabil multi dintre voi cunosc istoria inchirierilor de masini si nu este nevoie sa o repetam. Ceea ce este elocvent este ca, acest serviciu, al inchirierilor de autoturisme in scopuri de business sau placere,

a aparut in “tara tuturor posibilitatilor” si a fost preluata cu success si pe alte continente.

Deci, pana la urma, un serviciu care pana mai ieri parea poate un moft in Romania, acesta al inchirierilor auto, azi este foarte dezvoltat.

Inchirierea autoturismelor sau chiar inchirierea microbuzelor si vanurilor sunt foarte apreciate si de firme, atat in scopuri de business cum ar fi transportul angajatilor la diverde intalniri de afaceri dar si in scopuri recreative si de teambuilding.

Explozia acestui serviciu, ca sa ne referim oarecum euphemistic,  a avut loc din pacate abia in ultima parte a perioadei in care criza financiara a lovit si tara noastra.

Presiunea asupra companiilor de rent-a-car a fost mai mare decat asupra altor afaceri, deoarece, binenteles ca, clientii corporatisti de exemplu au pus pe primele locuri in lista reducerilor de cheltuieli acelea destinate acestei activitati.

Totusi, in ciuda unei piete sarace, adaptandu-se din mers cerintelor, companiile de inchirieri auto au reusit sa se mentina pe piata, dezvoltand si activitati conexe in unele cazuri cum ar fi service-uri auto sau de detailing, aucand si in aceste know-howul si cultura  manageriala de calitate occidendala care le-a permis sa ramana “in carti” intr-o economie de piata bulversata de recesiune.

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Rent a car si criza economica”

  1. Alina Petcu Says:

    In america este foarte folosit acest serviciu, la noi inca este un lux

  2. Viata fara masina sau inchiriaza in loc sa cumperi » Blog Auto Grand - Inchirieri auto | Blog Auto Grand – Inchirieri auto Says:

    […] « Rent a car si criza economica […]

  3. Optimizarea text link-ului | Cosmin Neagu Says:

    […] http://blog.auto-grand.ro/rent-a-car-si-criza-economica/ […]

  4. Rent a car in primul trimestru 2013 - Inchirieri masini Bucuresti Says:

    […] Incet incet, afacerile cu masini de inchiriat incep sa isi revina dupa o perioada nu tocmai placuta generata de criza financiara. […]

  5. Siteuri de rent a car - Inchirieri masini Bucuresti Says:

    […] Din cate am observat siteurile de rent a car au inceput sa ase inmulteasca ca ciupercile dupa o ploaie sanatoasa de vara. Se stie ca afacerile cu masini de inchiriat au anul acesta o oarecare crestere in sensul ca incep sa isi revina dupa o lunga si dureroasa perioada de convalescenta datoratat in principal crizei economice. […]

  6. Pariul, masina si varul Sandel - Inchirieri auto Bucuresti Says:

    […] Varul Sandel este tipul de baiat charismatic, plin de viata, descurcaret, care scoate bani si din piatra seaca. Ultima oara cand vorbisem cu el avea o afacere cu usi de garaj care mergea, dupa spusele lui excelent chiar daca era in plina perioada de recesiune. […]

  7. Idei originale - cadou un weeknd cu o masina de inchiriat » Blog Auto Grand - Inchirieri auto | Blog Auto Grand – Inchirieri auto Says:

    […] dintre ideile originale care s-au nascut de curand in urma anilor de criza economica a fost, da, si aceasta, a unui cadou original, adica o plimbare de placere cu o masina “mai de […]

Leave a Reply