SUA vrea ca maşinile să fie dotate obligatoriu cu camere video pentru marşarier din 2015

camere video pentru marsarierÎn SUA se doreşte echiparea obligatorie a tuturor maşinilor noi cu camere video pentru marşarier începând cu 2015, în condiţiile în care măsura a fost discutată încă din 2008. Departamentul Transporturilor din SUA vroia ca maşinile realizate după jumătatea anului 2013 să fie modificate în acest sens, astfel încât în 2014 să existe deja cameră video pentru marşarier la toate maşinile noi.

Aplicarea unei astfel de măsuri se impune în urma unor statistici îngrijorătoare din SUA, conform cărora sunt înregistrate anual 292 de decese cauzate de accidente în care sunt implicate maşini care au mers cu spatele.

Măsura nu a putut fi pusă în aplicare încă din 2008 din cauza costurilor mari care trebuiau susţinute în cele din urmă de către cumpărătorul final.

Totodată, se consideră că o astfel de echipare este necesară doar pentru autovehiculele de mari dimensiuni. În plus, producătorii şi importatorii de automobile din SUA consideră că este alegerea fiecărui client pe ce anume vrea sau nu să cheltuiască banii, şi că o astfel de dotare auto ar trebui să rămână la libera alegere.

NHTSA, agenţie din SUA care se ocupă de gradul de siguranţă al autovehiculelor, speră la stabilirea unor beneficii pentru cei care vând şi pentru cei care achiziţionează maşini cu astfel de sisteme video pentru marşarier, pentru a se elimina obligativitatea şi pentru a fi scoase în faţă avantajele pe care le aduce cu sine o astfel de dotare.

NHTSA ar putea să introducă o astfel de echipare auto în seria “Safety Assist” din cadrul EuroNCAP, în cadrul căreia se ţine cont de aspecte cum ar fi existenţa sistemului ESP la maşină, a unui limitator de viteză şi a altor sisteme de siguranţă de acest tip.

Tags: , , ,

Leave a Reply