De ce inchirieri auto ieftine?

inchirieri-auto-ieftine

Este o adevarata frenezie pe tot Internetul la cautari pentru rent-a-car ieftine. Bloguri sau siteuri de specialitate se intrec care mai de care sa prezinte in interminabile articole tot felul de secrete si alte smecherii celor care cauta masini de inchiriat, cum sa obtina cele mai mici preturi si, mai ales cum sa gaseasca cele mai ieftie inchirieri auto.

Nu spunem ca aceste articole nu contin sfaturi bune sau ca nu ar trebui citite aceste articole despre rent-a-car dar in general marea lor majoritate, pe langa faptul ca sunt lipsite de originalitate si nu spun nimic nou nici macar nu au in spate un minim de date concrete.

Este adevarat ca pentru consumatorul din Romania, inchiriatul unei masini nu este deloc o obisnuinta asa cum se intampla in tarile cu o economie dezvoltata. Intr-o tara in care peste 96 la suta din populatie are cel putin o proprietate este foarte greu sa creezi, sa educi, sa impamantenesti obiceiul de a inchiria. Singurul oras in care inchirierile merg ca pe roate este capitala tarii dar nu este vorba despre inchirieri de masini in Bucuresti ci despre inchirierile imobiliare. Anual, zeci de mii de tineri vin in oras la studii sau cautand un loc de munca, ceea ce creeaza premisele unei cereri destul de mari pentru locuintele de inchiriat. Ceea ce este foarte ciudat este faptul ca multi dintre acesti tineri ajung sa plateasca pe chiriile garsonierelor sau apartamentelor aproape cat castiga, sau cateodata chiar mai mult si totusi se incapataneaza sa ramana chiriasi in marea urbe.

Dar se ne intoarcem la faptul ca marea majoritate a articolelor care prezinta intr-o forma sau alta sectorul inchirierilor de masini, incearca sa ofere date despre ofertele ieftine. De ce inchirieri auto ieftine? Probabil pentru ca acestea sunt cautarile in urma carora vin clientii pe siteurile de rent-a-car. Pentru o persoana avizata este foarte clar ca diferentele de preturi intre diverse companii de rent a car sunt foarte mici, de fapt, aproape inexistente. Mai sunt, este adevarat, diferente dar de cu totul alta natura cum ar fi ofertele speciale, ofertele de fidelitate si, nu in ultimul rand diferentele de calitate a serviciilor.

De ce nu am gasi totusi articole referitoare la inchirierile auto care sa ne ofere tips and tricks de genul: cum sa inchiriezi o masina de calitate?

Tags: , , ,

Leave a Reply