Rabla pentru masinile Eco

eco-friendly-cars-4aMasinile eco si cele hibrid sunt evolutia fireasca in industria constructoare de masini, care, la momentul actual se bazeaza pe fabricarea unor autovehicule ce au ca si combustibil o resursa naturala si desigur, finita. Asadar, necesitatea unor astfel de inventii, care sa circule cu ajutorul unor resurse naturale regenerabile si infinite a fost pe atat de fireasca cat a fost de necesara pentru evolutia vietii asa cum o stim.

Masinile eco si cele hibrid sunt deja date in folosinta de multi ani si vin in  fel de fel de forme si au performante si caracteristici asemanatoare celor pe combustibil cu un mare avantaj: nu polueaza. Romania a dorit si ea sa se alinieze tarilor dezvoltate si a demarat un program de finantare si de ajutor pentru achizitionarea de masini nepoluante, sau foarte putin poluante, asadar, odata cu tichetul de casare obtinut la casarea unei masini (in valoare de 6500 lei in anul acesta) se ofera si tichete eco ce se pot cumula cu cel de casare al rablei, putand fi folosite pentru a cumpara o masina eco sau hibrid.

Eo-tichete au  diferite valori: 750, 1.500 si 2.500 de lei. Ele se pot cumula atat cu cel de 6500 de lei dar si intre ele (maxim doua tichete eco), cu conditia sa nu fie ambele din aceeasi categorie.

De anul acesta este in avizare externa un proiect pentru oferirea de tichete suplimentare in valoare de 20.000 de lei pentru doritorii de masini electrice, ajungandu-se per total, cumuland cele 3 tichete si bonusul la suma estimativa de 6700 Euro.

Desigur, partea de finantare din partea statului Roman este mai mult decat avantajoasa insa astfel de masini sunt in continuare foarta rare in Romania, o cauza fiind si lipsa infrastructurii care sa va permita sa le incarcati. Trebuie avute in vedere mai multe aspecte cand decideti sa va luati un autoturism eco-friendly, printre care si o priza in apropierea locului de parcare. Sa nu parcurgeti mai mult de 100-150 km pe zi si deprecierea masiva pe care valoarea masinii o resimte dupa 3 ani si care se vede cel mai bine in pretul de revanzare.

Calculati bine avantajele atat din buzunarul propriu cat si cele ale mediului inconjurator inainte de a va folosi tichetele.

Tags: , ,

Leave a Reply