Rent a car: ce alegi?

rent a carDaca te gandesti sa pleci intr-o calatorie de placere sau de afaceri si nu ai idee care poate sa fie cea mai buna solutie de transport? Trebuie sa stii in acest caz ca inchirierea unei masini iti va da maximum de flexibilitate ca sa nu mai vorbim ca in unele tari ale lumii este singura posibilitate de a calatori.

Cu toate ca sistemul de rent a car are o valoare recunoscuta si devine din ce in ca mai popular, trebuie insa sa recunoastem ca alegerea unei masini sau a companiei de rent a car nu este un lucru usor. Lipsa de informare si in acest domeniu ca in multe altele poate duce la complicatii in momentul in care va decideti sa inchiriati o masina. Alegerea solutiei optime poate insemna o bataie de cap suplimentara dar odata ce ai ales corect calatoria poate sa inceapa.

Cel mai important lucru probabil in prospectarea pe care o veti face inainte de a apela la serviciile unei companii de inchirieri auto este aceea de a alege ce tip de masina va doriti.

Pentru calatoriile lungi sunt indicate masini confortabile, usor de manevrat si, mai ales cu vizibilitate foarte mare in exterior. O masina care are „stalpii” din fata, de la parbriz foarte grosi va obtureaza mult vizibilitatea. poate pentru unii inseamna o ‘prostie’ acest lucru insa, conform statisticilor, cele mai multe accidente in calatoriile lungi se fac datorita faptului ca, conducatorul auto nu este familiarizat cu particularitatile drumului (curbe stranse, diverse obstacole, cai ferate, etc) iar vizibilitatea sporita este esentiala in aceste cazuri.

De asemenea este de preferat sa inchiriati o masina cu care va puteti familiariza usor. Exista multe siteuri de rent-a-car mai ales cele care ofera sfaturi pentru inchirieri auto care ii sfatuiesc pe clienti ca sa aleaga o masina cu cutie automata. Acest lucru de fapt nu este foarte indicat daca sunteti obisnuit sa conduceti masini cu cutie de viteze manuala.

Marimea masini este si ea importanta si aceasta trebuie aleasa in functie de ceea ce urmeaza sa faceti cu masina inchiriata. Daca doriti doar pentru afaceri, o masina mare, de obicei si cu un consum de combustibil mai mare nu este indicata. Daca plecati in vacanta cu familia atunci binenteles ca aveti nevoie de o masina incapatoare si de asemnea trebuie sa va interesati daca firma de rent a car ofera si accesorii cum ar fi GPS sau portbagaj aerian, suporti de schi sau bicicleta, etc.

De asemenea trebuie sa nu uitati niciodata sa verificati conditiile contractuale si ar fi de preferat sa ii faceti macar cateva poze autoturismului in momentul in care il inchiriati atat la exterior cat si la interior pentru a evita eventualele discutii ulterioare cu comapania de rent a car, desi acest lucru nu se va intampla niciodata la o firma serioasa de rent-a-car.

Tags: , , ,

One Response to “Rent a car: ce alegi?”

  1. Masina second hand de la rent a car? - Inchirieri masini Bucuresti Says:

    […] de vanzare extrem de apreciate de cumparatori. Hertz vinde masinile folosite pentru activitatea de inchirieri cand acestea ajung in pragul a 50-60.000  de kilometrii dar asta in urma unei revizii tehnice […]

Leave a Reply