Posts Tagged ‘inchirieri masini’

Sfaturi pentru inchirieri auto fara batai de cap

duminică, septembrie 9th, 2018

Daca ati mai inchiriat cel putin o data o masina, cel mai probabil urmatorul scenariu va este cunoscut: abia ce ati coborat din avion, sunteti obosit si infometat, dar trebuie sa cautati biroul rent a car pentru a inchiria masina de care aveti nevoie. Insa nu mai aveti nici timpul si nici rabdarea necesare, deci sansele sa semnati contractul de inchiriere fara sa acordati importanta detaliilor sunt mari. La fel si in cazul autovehiculului de inchiriat: va veti urca rapid la volan, din dorinta de a iesi din agitatia specifica aeroportului si imprejurimilor.

Insa tocmai aceasta graba ar putea sa duca la neplaceri ulterioare, asa ca ar fi recomandat sa incercati sa bifati cateva aspecte inainte de semna si de a pleca la volanul masinii inchiriate. (mai mult…)

Ce trebuie sa stii despre serviciile de tractari auto

vineri, februarie 2nd, 2018

Detinerea unui autoturism personal nu mai este de multa vreme un lux, ci o necesitate. Aceasta investitie aduce multiple beneficii, dar implica si o serie de griji: combustibil, asigurari, piese de schimb etc. O problema pe care niciun conducator auto nu si-o doreste este necesitatea apelarii la serviciile de tractari auto.

Daca nu ati fost nevoiti sa apelati pana acum la o firma de tractari si nu cunoasteti foarte bine domeniul, iata cateva intrebari care pot aparea:

1. Cat costa o tractare auto?

Cand vine vorba despre costurile serviciilor de tractari auto e bine de stiut ca nu exista tarife fixe, pretul final tinand cont de cateva aspecte: greutatea autovehiculului ce urmeaza sa fie tractat, daca tractarea se face in aria acoperita de firma respectiva sau in afara acesteia, tipul de problema pe care o are autovehiculul (o defectiune mecanica/ la sistemul de directie etc). Pretul creste direct proportional cu greutatea, directia sau gravitatea situatiei. (mai mult…)

Cum alegi firma de rent a car potrivita?

luni, aprilie 11th, 2016

rent a car 2Motivele pentru care apelam la serviciile unei firme de inchirieri auto nu sunt deloc putine. Indiferent care ar fi acestea un lucru e sigur: domeniul serviciilor rent a car a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare impresionanta care se reflecta in existenta pe piata a unui numar foarte mare de firme de inchirieri. Pe de-o parte acest lucru inseamna ca potentialii clienti au de unde alege, pe de alta parte tocmai aceasta oferta generoasa poate ingreuna decizia asupra serviciilor unei firme. In acest context se iveste o intrebare pertinenta: cum alegem cea mai potrivita firma rent a car pentru nevoile noastre?

Exista o serie de criterii care definesc o firma serioasa, care ofera servicii de calitate. Important este sa cunoasteti aceste criterii si alegerea firmei potrivite se va dovedi mult mai usoara. (mai mult…)

Viitorul inchirierilor auto

marți, septembrie 8th, 2015

6c3a5e4c-4e63-481f-8389-30ccc16a2ad9Dezvoltarea economica si tehnologica din anii ce au trecut, parte a globalizarii rapide si-au facut simtite efectele asupra intregii lumi. De la dezvoltarea relatiilor economice interstatale, la cresterea turismului si imbogatirea ofertei turistice, la aparitia de noi tehnologii si rafinarea celor vechi, transformarile au atins fiecare punct al vietii umane si fiecare element al circuitului economic. Desigur, serviciile de inchirieri auto nu puteau face exceptie.

O industrie care a luat nastere in urma cu aproape 100 de ani si care a trecut printr-o continua metamorfoza pana in ziua de azi si care, conform predictiilor specialistilor, va continua sa creasca. La nivel global, se preconizeaza ca piata serviciilor de inchirieri auto va atinge o valoarea aproximativa de 81 miliarde de dolari americani pana in anul 2019. In continuare, pilonii acestei industrii vor fi turismul si relatiile economice globale dar si industrializarea tarilor cu economii emergente si dezvoltarea tarilor aflate in faza incipienta. Cererea masiva din tari ca Brazilia, China, Coreea de Sud, Indonezia, India vor fi o ocazie buna de expansiune pentru furnizorii de servicii de tip rent a car. Constanta, evident, o reprezinta tipurile de autoturisme disponibile, ce se diferentiaza in continuare in masini de clasa mica / economice, masini de clasa medie, masini din segmentul business, limuzine de lux, SUV-uri. (mai mult…)

Flexibilitatea serviciilor de tip rent-a-car – oriunde si oricand

sâmbătă, august 22nd, 2015

rent-a-carIn contextul unei epoci in care tehnologia primeaza si in care obtinerea unui job nu mai este conditionata de a avea domiciliul in imediata apropiere a noului loc de munca, o noua forma de migratie, de aceasta data temporara si repetata, altfel spus naveta, s-a inradacinat in societatea umana. Nevoile diverse ale celor ce aleg sa faca naveta si mai ales traseele lor diferite au exclus transportul in comun ca fiind o solutie, autoturismul personal intrand in schimb in planurile acestor persoane.

Situatii speciale te pot tine departe de autoturismul personal, sau chiar lipsa achizitiei unuia te pot determina sa cauti o varianta ajutatoare. O detasare temporara sau un program de pregatire in alta localitate sau chiar alta tara te pun in situatia de a intra in lumea serviciilor de inchirieri auto, o solutie pe cat de la indemana, pe atat de comoda si eficienta. Astfel de serviciile de inchirieri de masini sunt tot mai solicitate in anii recenti si ofera confort, rapiditate, dar mai ales flexibilitate si independenta – posibilitatea de a te deplasa la orice ora si pe orice distanta, oricand si oriunde, fara a mai depinde de transportul in comun sau de serviciile de taxi. Fie ca pleci o saptamana, doua sau cateva luni, astfel de servicii de tip rent a car iti sunt la indemana. (mai mult…)

O vacanta reusita cu ajutorul serviciului rent a car

luni, noiembrie 10th, 2014

Pulse-Automotive-Family-Car-Holiday-TripVacantele sunt o modalitate eficienta de incarcare a bateriilor dupa o perioada incarcata. Indiferent de destinatia aleasa, scopul principal al unei calatorii este relaxarea. Tocmai de aceea toate detaliile trebuie bine puse la puncte inca dinaintea plecarii pentru o vacanta lipsita de griji de care sa te bucuri pe deplin.

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in planificarea unei vacante sunt: transportul, cazarea, masa si activitatile pe care vrei sa le faci. Fiecare aspect in parte este important, iar vacanta ideala presupune sa nu neglijam pe niciunul dintre ele. (mai mult…)

Rent a car in Romania, ultimele date

sâmbătă, iunie 29th, 2013

euromonitorRenumitul site Euromonitor International a updatat si in aceasta luna cateva date asupre segmentului de business rent a car din Romania. Ca si o piata tanara, piata de inchirieri auto in Romania este o piata interesanta pentru orice studio economic asupra tarilor fostului bloc sovietic, tari in care anumite servicii, si inchirierile de masini fac parte din aceasta gategorie, au fost slab reprezentate sau inexistente.

Renumitul site nu face publice foarte multe rezultate ale acestui studiu, doarece studiile complete sunt puse la dispozitia celor din industria inchirierilor auto doar contra cost. Cu toate acestea citind printre randuri si studiind mai multe siteuri sau bloguri de specialitate care se adreseaza industriei in cauza aflam ca piata serviciilor de rent a car in Romania este inca in plina dezvoltare. (mai mult…)

Rent a car si criza economica

luni, aprilie 15th, 2013

rent-a-car-criza-economicaTe-ai hotarat sa pleci in vacanta sau ai de facut un drum in interes de afaceri si masina familiei este la sotia/sotul sau la fata/baiatul tau care nu se poate lipsi de ea tocmai in aceasta saptamana? Binenteles ca vei opta sa faci aceasta deplasare cu trenul… sau nu!

Rent a car este probabil una dintre cele mai practice inventii americane in functie de servicii, inventie dusa pana la perferctiune in ultimii ani. Probabil multi dintre voi cunosc istoria inchirierilor de masini si nu este nevoie sa o repetam. Ceea ce este elocvent este ca, acest serviciu, al inchirierilor de autoturisme in scopuri de business sau placere,

a aparut in “tara tuturor posibilitatilor” si a fost preluata cu success si pe alte continente. (mai mult…)

Despre inchirieri masini

duminică, martie 31st, 2013

inchirieri-masiniEste important ca in piata rent a car sa existe diversitatea companiilor, deoarece clientii ar trebui sa aiba posibilitatea de a allege firma care le ofera cele mai bune servicii si masini.

Pe scurt, ca o companie inchirieri autoturisme sa fie cautata trebuie sa creeze valoare pentru client, astfel incat sa existe o implicare serioasa pe toate nivelurile.

In mod explicit, nivelul de implicare al firmei de inchirieri auto sa fie ridicat si sa caute sa mentina o relatie de parteneriat cu clientul respectiv, oferindu-i atat informatiile necesare , cat si consiliere in ceea ce priveste masina care doreste sa o inchirieze. (mai mult…)

Piata companiilor rent a car

sâmbătă, noiembrie 10th, 2012

Comportamentele companiilor rent a car in relatiile cu concurentii promoveaza in primul rand o concurenta libera, sincera, deschisa si flexibila.

Se evidentiaza astfel ca angajatii nu trebuie nicidecum sa foloseasca informatii care sunt confidentiale si de astfel este exclus sa faca afirmatii false despre strategiile si practicile in dezvoltarea firmelor de inchirieri masini ale concurentilor.
Companiile de rent a car ar trebui sa evite toate formele de aranjamente anti-concurentiale, iar concurenta pe piata de inchirieri masini facandu-se cinstit, preturile fiind corecte, iar serviciile sa fie de calitate. Contactul cu concurentii ce se bazeaza pe existenta vreunei intelegeri ilegale trebuie sa fie evitat cu strictete si sub nici o forma tolerat fiind considerat un comportament inacceptabil. (mai mult…)