SUV 4×4 pentru Transfăgărăşan

transfagarasan Dacă nu aveţi o maşină suficient de puternică pentru un drum destul de dificil, de 4 ore fără opriri, cu pante, rampe, viraje dificile, tuneluri şi peisaje excepţionale, atunci închiriaţi un SUV 4×4 şi faceţi măcar o dată în viaţă o călătorie cu maşina pe Transfăgărăşan.

O maşină mică, de oraş, cu o capacitate redusă a motorului, de 1200 cm3 – 1600 cm3, va reuşi să vă ducă la destinaţie, dar va aborda cu dificultate rampele în curbă, de lungime mare şi virajele strânse cu pericol de derapaj, mai ales dacă nu are tracţiune integrală, 4×4.

Transfăgărăşan (DN 7C) începe în comuna Bascov (jud. Argeş) şi ajunge în comuna Cârțișoara (jud. Sibiu), traversând Munţii Făgăraş pe o distanţă de 151km. Parcurgerea traseului durează aproximativ 4 ore, fără opriri.

Totuşi, nu se poate fără opriri, nu doar pentru că este prudent pentru un şofer să se odihnească după 2 ore de condus continuu, ci pentru că peisajele sunt irezistibile.

Pe lângă peisaje, oprirea la Cabana Bâlea Lac e obligatorie – frumuseţea lacului glaciar strâns între versanţi, peticele de zăpadă, aburii ceţei contrastează puternic cu atmosfera de la poalele muntelui.

Mai trebuie să te opreşti la Lacul de acumulare al Hidrocentralei Vidraru şi, neapărat, la Cetatea Poienari de la începutul şoselei, până la care trebuie să uric 1480 de trepte.

Luaţi-vă o maşină puternică, haine suficient de groase şi pregătiţi-vă să faceţi multe fotografii!

Tags: , ,

Leave a Reply