Sfaturi pentru inchirieri auto in Europa

The-European-UnionAi inchiriat o masina in Bucuresti sau poate in Cluj sau oriunde in Romania si acum te gandesti sa inchiriezi un autoturism undeva in Europa, unde probabil iti vei petrece vacanta de vara? Ai facut rezervari pe o insula in Grecia pentru concediul sin luna August, ai gasit cele mai bune preturi posibile la cazare dar nu stii inca care va fi transportul cel mai eficient si cat va costa el?

Ce trebuie sa stiti de la bun inceput este ca, desi poate parea bizar, societatile romanesti de rent-a-car sunt mult mai ingaduitoare cu clientii lor decat firmele/companiile straine. Din aceasta cauza este foarte important sa va informati foarte bine inainte de a pleca in vacanta in strainatate cu o masina inchiriata.

Mai intai de toate s-ar putea sa considerati mai avantajos faptul ca puteti pleca la drum cu o masina inchiriata chiar in Romania. Multe societati de inchirieri auto accepta acest lucru daca veti notifica firma si mai ales daca sunteti un client mai vechi. Avantajul de a inchiria masina din Romania este evident: nu veti avea surprize cu asigurarile, cu eventualele garantii, veti intelege mult mai bine si exact termenii inchirierii, implicit inchirierea va fi pe termen mai lung si aceasta va poate aduce un discount frumusel, etc. .

Daca totusi nu aveti de ales sau vi se pare mai avantajos sa inchiriati masina la destinatie, in oraselul sau statiunea in care veti petrece concediul, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri extrem de importante daca doriti sa va bucurati pe deplin de concediul dumneavoastra.

In primul rand, in momentul in care inchiriati o masina dintr-o alta tara, in 99% din cazuri o veti face prin intermediul internetului. Asigurati-va foarte bine ca masina rezervata are inclus in pret si asigurarea si, mai ales ce include aceasta asigurare. Puteti sa aveti supriza, de exemplu ca, masina are asigurare numai pentru un singur oras sau insula. Puteti inchiria o masina sa zicem intr-o zona insulara si ea sa nu fie asigurata pe continent chiar daca este vorba de aceiasi tara!

Este de preferat sa folositi un card bancar recunoscut si apreciat atunci cand faceti rezervarea, companiile de rent a car oferind diverse facilitati in acest sens. De exemplu, daca folositi cardul Visa veti avea avantajul ca, companiile va vor garanta masina inchiriata iar daca din intamplare aceasta nu va mai fi disponibila veti primi il loc o masina cu performante superioare la acelasi pret la care ati facut rezervarea initiala.

Pastrati orice date va ofera compania de inchirieri auto, atat cele de pe mail cat si cele trimise prin posta si este bine sa le aveti la dumneavoastra sau acces la ele pe tot parcursul calatoriei. De asemenea este bine sa aveti cu dumneavoastra un card de credit pe care chiar daca nu doriti sa il folositi in sensul de a consuma bani, veti fi la adapost de surprize cum ar fi garantii suplimentare cerute din diverse motive de catre unii dintre operatorii de inchirieri auto.

Tags: , ,

5 Responses to “Sfaturi pentru inchirieri auto in Europa”

  1. iulian Says:

    E evident faptul ca societatile straine de inchirieri sunt mult mai stricte si mai atente la persoanele care inchiriaza autoturisme… Avem o „faima” ce cu greu poate fi egalata.

  2. ima Says:

    Da Iulian dar acele criterii nu sunt doar pentru romani ci pentru toti clientii, indiferent de nationalitate.

  3. Marius Says:

    Evident ca firmele de inchirieri auto ar trebui sa-si selecteze anumiti clienti, insa la noi in tara piata de rent a car este intr-o continua dezvoltare si firmele de rent a car nu prea isi permit sa-si selecteze clentii, mai ales in afara sezonului. Eu zic ca pe viitor firmele de la noi din tara vor ajunge la fel precum cele din afara.

  4. Cu ce mijloc de transport sa calatoresti?Inchirieri masini Bucuresti Says:

    […] alegem mijloacele de transport potrivite, astfel incat experienta sa fie una placuta? Iata cateva dintre principalele modalitati de a […]

  5. Masini Says:

    Eu am inchiriat din Bucuresti un minivan si am plecat in excursie in Paris. A fost o alegere buna deoarece nu am stat inghesuiti si au incaput si bagajele.

Leave a Reply