Rent a car in Romania, ultimele date

euromonitorRenumitul site Euromonitor International a updatat si in aceasta luna cateva date asupre segmentului de business rent a car din Romania. Ca si o piata tanara, piata de inchirieri auto in Romania este o piata interesanta pentru orice studio economic asupra tarilor fostului bloc sovietic, tari in care anumite servicii, si inchirierile de masini fac parte din aceasta gategorie, au fost slab reprezentate sau inexistente.

Renumitul site nu face publice foarte multe rezultate ale acestui studiu, doarece studiile complete sunt puse la dispozitia celor din industria inchirierilor auto doar contra cost. Cu toate acestea citind printre randuri si studiind mai multe siteuri sau bloguri de specialitate care se adreseaza industriei in cauza aflam ca piata serviciilor de rent a car in Romania este inca in plina dezvoltare.

De asemenea, specialistii de la Euromonitor subliniaza greutatile prin care a trecut acest domeniu in perioada recesiunii economice, inchiriere de autoturisme sau microbuze fiind dependenta in tara noastra foarte mult de turistii straini.

Celebrele microbuze de inchiriat, cu sau fara sofer, au suferit probabil cea mai drastica scadere in ponderea inchirierilor datorita faptului ca, marea majoritate a multinationalelor dar si a companiilor romanesti mici si mijlocii au redus drastic cheltuielile si printre primele de pe lista taierilor au fost celebrele teambuildinguri.

Inchirierile auto in Bucuresti au cunoscut cea mai mica scadere din acest domeniu, dar au fost si multe firme de rent-a-car care nu au rezistat pe piata, nu au gasit solutii si au inchis portile.

Pentru cei interesati de mai multe date referitor la studiile economice ale acestui site se pot achizitiona la cerere studii aprofundate in orice domeniu, ca si in domeniul rent-a-car, studiile fiind extreme de profesioniste si precise, permitand atat o viziune de ansamblu asupra concurentei cat si elaborarea planurilor de afaceri te termen mediu si lung.

Euromonitor international este o companie veche de peste 40 de ani cu filiale in peste 80 de tari si se ocupa cu studii de piata extreme de laborioase, oferind clientilor sai detalii de neegalat asupra domeniilor economice de interes.

Tags: , , ,

Leave a Reply